רוצים לקבל טיפול רפואי בישראל?אל תיתן לרמאים לעבוד עליכם!

שם טוב יצא לרפואה הישראלית בזכות המומחים המעולים, הציוד המשוכלל והניסיון בטיפול במחלות מגוונות. טיפול רפואי בישראל הוא החלטה נכונה אולם ישנם מצבים שבהם המטופל מחו”ל נקלע למצוקה בגלל מתווכים בלתי הוגנים. רשת האינטרנט מלאה בהצעות רבות והמומחים של האגודה לתיירות המרפא החליטו לעזור בבחירת המוסד הרפואי שיעניק לכם את השירות המקצועי ביותר.

 

“היזהרו ממתווכים!”

 

המנהל המסחרי ב”טופ קליניקס” מיכאל צ’יגירינסקי מציין שטיפולים רפואיים בישראל הפכו להיות פופולריים מאוד במדינות חמ”ע. הביקוש גובר, ההיצע רב אולם ישנם מקרים שבהם החולה נפגע מאנשים לא הגונים ולא נקיי כפיים.

המלצות:

  1. יש לדעת שלאחרונה התרבו בישראל מתווכים שמקשרים בין מטופלים זרים למוסדות רפואה. ברוב המקרים מדובר באנשים ללא השכלה רפואית שמנסים לעזור בארגון הניתוח, בתרגום ועוד. שכר הטרחה שלה נגזר מסכום הכסף שמוציא התייר במרכזים הרפואיים בישראל. לעיתים קורה שהמתווך “גוזר קופון” ענק על חשבון החולה וגובה סכומים עצומים על כל טיפול בבית החולים. במקרים חמורים במיוחד מתווכים גזלו מהפציינטים את רוב כספם והשאירו אותם בארץ ללא סיוע.
  2. המתווכים יכולים להיות סוכנים בודדים אך גם “מרכזים רפואיים”. מומלץ לבחון היטב אילו שירותים מספק “המרכז הרפואי”, כיצד נראה משרדו ועד כמה מקצועי התרגום לרוסית. סימן מזהה של מתווכים הוא “מרכז רפואי” שמציע שירות במספר מרפאות ברחבי הארץ.

 

כדאי לבדוק לעומק!

 

מנכ”ל מרפאות ספיר מארק כצנלסון ממליץ לעשות סקר שוק לפני שמחליטים באיזה מרכז רפואי לבצע טיפול. שאלו מכרים שעברו טיפול בארץ ובקשו מהם לספר כיצד התנהלה החברה שעמה הם עבדו. “אם אין לכם מכרים כאלה, כדאי לחפש את המידע באינטרנט. צרו קשר בפורומים עם אנשים שקיבלו שירות רפואי בישראל, חפשו תגובות של גולשים על שהותם בארץ”, ציין מר כצנלסון.

  1. חפשו דווקא את קטעי הווידאו שבהם אנשים אמיתיים ממליצים על חברה זו או אחרת ואל תסתפקו בחוות דעת כתובות.
  2. שימו לב לכתובות ולמספרי טלפון של המרכזים הרפואיים השונים. חברה מסודרת תציע להתקשר למספר טלפון קווי ולא נייד.
  3. אם אתם מנהלים מו”מ עם חברה כלשהי, בקשו ממנה פרטים של אנשים שקיבלו בה טיפול בעבר.
  4. שימו לב לצורה שבה כתובה חוות הדעת הרפואית שנשלחה לכם, עד כמה מקצועית תוכנית הטיפול בבעיה שהעלתם.

 

חפשו מוסדות רפואה אמיתיים!

 

דר’ ויקטור לוי, רופא בכיר ומייסד רשת “לב ישראל”, מסביר שמטופלים זרים זקוקים לשירות של חברה שמעסיקה רופא מומחה, בעל ניסיון של לפחות עשור בישראל. אנשי הארגון יכולים לעזור בנושאי לוגיסטיקה אולם עליכם לוודא שיש רופא מנוסה שמלווה את התהליך.

  1. בשום אופן אל תשלמו לחברה או אדם לפני שהגעתם ארצה. חברות מסודרות גובות תשלום במזומן, אשראי או בהעברה בנקאית כאשר המטופל נמצא בישראל.
  2. בחרו חברה שיש בה רופא מלווה, שכן הוא יבחר את הטיפולים שנחוצים לכם באמת. בדרך זו תחסכו כדף ותוודאו שלא ירמו אתכם. רופאים מקנים חשיבות רבה למוניטין שלהם.
  3. אל תתפתו להבטחות ואל תיפלו קורבן לאנשים שאינכם מכירים. אם שמעתם מילים כמו “תבוא, נטפל בכל מחלה”, זהו סימן לכך שיש לכם עסק עם אנשים לא הגונים. החלטות שגויות בתחום הבריאות מזיקות הן לחולה והן לתדמית הרפואה הישראלית בעולם.